Студентът, който уби майка си, не иска да излиза от ареста

Студентът, който уби майка си, не иска да излиза от ареста

Няма постъпило искане за промяна на мярката за неотклонение   Студентът, който бе задържан за убийството на собствената си ма

Няма постъпило искане за промяна на мярката за неотклонение

 

Студентът, който бе задържан за убийството на собствената си майка, все още е в ареста. Не е постъпвало искане от страна на адвоката му за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Това съобщиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Разследването по тежкото деяние продължава, като се очаква заключението на съдебнопсихиатрична и психологическа експертизи.

Припомняме, че Стефан С. бе задържан рано сутринта на 12 април, след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.

„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече 21-годишният студент Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

Много стеснителен, без социални контакти, приятели, задържал се много време в дома си. Така описват младия мъж познати на семейството.

„Живейте с надежда, а не със страх – семейството е винаги с теб!“ – това пък е един от последните постове на Стефан в профила му във Фейсбук.

Майка му е била дългогодишна учителка.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0