„Стресни се, племе закъсняло…“ е най-доброто есе за будителите

Три момичета от „Славейков“ са на първите места в национален литературен конкурс. Кристина Йовчева, Ели Мечтанова и Елиц

Три момичета от „Славейков“ са на първите места в национален литературен конкурс. Кристина Йовчева, Ели Мечтанова и Елица Христова са класирани съответно на първо, второ и трето място в Десетото издание на „Народните будители и Аз“. Официалното награждаване се проведе на Римския стадион в Пловдив. Наградите връчи кметът на града Здравко Димитров в присъствието на доц. Кирчо Атанасов – автор и ръководител на Националния проект.
Самият конкурс за стихотворение, есе, разказ, мултимедийна презентация, рисунка и рецитация се провежда за десети пореден път под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.
Кърджалийските момичета участват в раздела за есе със своите мисли и чувства за будителите и родината. Есето на Кристина, класирана на първо място, е със заглавие „Стресни се, племе закъсняло…“, на Ели – „Де е българското“, а на Елица – „Де е България“. Преподавател по български език и литература и на трите ученички е Гергана Пърличева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0