Старт! Ремонтират 7 улици в Ардино

Старт! Ремонтират 7 улици в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за рехабилита

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за рехабилитация на седем улици в града – „Родопи“, „Иван Вазов“, „Шипка“, „Републиканска“, „София“, „Орлови скали“, както и кв. „Горичево“. Те се обновяват по проект „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях в град Ардино“.
На откриването присъстваха и зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов, управителят на „ГЕРТ груп“ Гюрчай Сюлейман, Танер Бекир, представител на „Екоинженеринг“. Тук бяха още проектантът от „Трансконсулт – 22“ ООД Георги Митов и главният архитект на общината инж. Росен Хаджиев.
Предвижда се изпълнението на дейности, насочени към подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението, както на МПС-та, така и на хора, добро отводняване на улиците. Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г..
Строителните дейности ще се изпълнят от „ГЕРТ груп“ ЕООД, а строителният надзор ще се извърши от „Екоинженеринг“ ЕООД, Кърджали.
Кметът инж. Изет Шабан заяви, че град Ардино ще продължава да се благоустроява, за да се превърне в привлекателно място за работа и живеене. „Haй-вaжнaтa фyнĸция нa мecтнaтa влacт e дa cъздaвa дoбpи ycлoвия зa живoт и зa бизнec“, каза още той.
Проектът е на стойност 1 172 571 лв., със срок за изпълнение 36 месеца.
Гюнер Шюкри, Ардино
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0