Старт на кампанията: Зехра Кадир първа плати данъците си в Момчилград, получи вино и бонбони!

Старт на кампанията: Зехра Кадир първа плати данъците си в Момчилград, получи вино и бонбони!

55-годишната Зехра Кадир от Момчилград е първият данъкоплатец за 2021 година. Тя плати накуп всички дължими местни данъци и такси за би

55-годишната Зехра Кадир от Момчилград е първият данъкоплатец за 2021 година. Тя плати накуп всички дължими местни данъци и такси за битови отпадъци – семейното й жилище и личната си кола, още в първия ден на данъчната кампания, която стартира на 15 февруари. По традиция първият данъкоплатец получи подаръци от община Момчилград – бутилка вино, бонбониера и рекламни материали на общината.

Местните налози през 2021-ва не са променени. Решението за това беше взето от общинските съветници по предложение на общинското ръководство, с мотив да не бъдат натоварвани допълнително момчилградчани в условията на ковид-кризата.

Плащанията на местните данъци и такси може да се направят в брой или с ПОС-терминал на касите на община Момчилград, по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay, ePay, „Български пощи“ ЕАД.

За първи път тази година плащания могат да се извършват онлайн през платформата Айкард /iCard/ от всяка точка на света. Отскоро справка за дължими местни данъци и такси може да бъде извършено и онлайн, посредством официалния сайт на Община Момчилград www.momchilgrad.bg , като за целта е необходим ПИН код на НАП, квалифициран електронен подпис /КЕП/ или код, издаден от отдел „Местни данъци и такси“.

На платилите до 30 април 2021 г. за цялата година се прави отстъпка от 5% от годишния размер на задължението.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0