Стартира ремонт на здравен пункт, обслужващ жителите на 10 села

Стартира ремонт на здравен пункт, обслужващ жителите на 10 села

Община Момчилград стартира ремонт на сградата на здравния пункт в село Звездел. В постройката се намират кабинетите на общопрактикув

Община Момчилград стартира ремонт на сградата на здравния пункт в село Звездел. В постройката се намират кабинетите на общопрактикуващ лекар и стоматолог. Ремонтира се санитарния възел, подменят се старите дограми, поставят се нови фаянсови плочки и теракот, пребоядисват се стените.
Дейностите се финансират изцяло със средства от бюджета на община Момчилград. Последния подобен ремонт на сградата е правен преди около 20 години, посочват от Общинска администрция.
Здравният пункт обслужва жителите на 10 села – Звездел, Джелепско, Пазарци, Ауста, Конче, Седефче, Синделци, Карамфил, Чайка и Кременец, в които живеят над 1000 души.


„Здравеопазването е сред една от приоритетните ни политики. Голяма част от населените места на община Момчилград са отдалечени, а през зимните месеци и труднодостъпни. Много от местните хора са възрастни и имат нужда често от здравна помощ. Затова за нас е важно да осигурим добри условия, в които има достъп до качествени медицински услуги“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим. Тя допълни, че предстои да се извърши ремонт и на здравния пункт в Нановица, който обслужва жителите на околните по-малки населени места.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0