Стартира обновяването на най-дългата улица в Момчилград – 3-километровата „Гюмюрджинска“

Стартира обновяването на най-дългата улица в Момчилград – 3-километровата „Гюмюрджинска“

Започна цялостното обновяване на най-дългата улица "Гюмюрджинска" в Момчилград, която се простира на 2,9 километра. Ремонтните дейности


Започна цялостното обновяване на най-дългата улица „Гюмюрджинска“ в Момчилград, която се простира на 2,9 километра. Ремонтните дейности предвиждат подновяване на тротоарните плочи и бордюрите на основните пешеходни зони между двете кръгови кръстовища на входа и на изхода на града. Освен това ще бъде монтирано ново LED осветление, ще бъда изградени предпазни огради, ще бъдат поставени нови кошчета за смет. Строителните дейности се финансират изцяло от бюджета на община Момчилград по мащабен проект за благоустрояване на градската среда. Той включва още вече завършените дейности по обновяване на улици и тротоари в най-многолюдния квартал „Единадесети“, където се подменят близо 10 000 кв. м. тротоарни плочи и 2 900 метра бордюри.

„С реализирането на мащабния проект обновяваме напълно тази част на Момчилград. Развитието и модернизирането на градската среда е сред приоритетите на екипа ни, защото момчилградчани заслужават да живеят в приветлив и уютен град, без инфраструктурни проблеми“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0