Стартираха ремонтите на отсечките Джебел-Рогозче и Бял извор-Неделино (снимки)

Стартираха ремонтите на отсечките Джебел-Рогозче и Бял извор-Неделино (снимки)

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев и директорът на ОПУ инж. Иван Гавазов дадоха ст

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев и директорът на ОПУ инж. Иван Гавазов дадоха старт на ремонта на два ключови участъка в Кърджалийско, съобщиха от Областна администрация.

Пътят от разклона за Джебел до с. Рогозче / 15 км/ ще бъде реновиран след 36 години чакане. Проектът е на стойност 2,5 млн лева, а фирмата-изпълнител обещава да го изпълни до края на годината. Строително-монтажните работи включват профилиране на банкетите, цялостно преасфалтиране и полагане на маркировка. Средствата са по програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ и са отпуснати със съдействието на Цвета Караянчева. Пътят се използва и като алтернативен маршрут за ГКПП Маказа. Председателят на Народното събрание и областният управител направиха първа копка и на 8 км от пътя Бял извор – Падина – Жълтуша – Неделино, който свързва областите Кърджали и Смолян. За него са осигурени 1,5 млн лева.

Пред Караянчева хората от Ардинско поискаха да бъде разширен обхватът на ремонтните работи с още 9 км и получиха уверението й, че АПИ ще предостави парите, необходими за цялостното преасфалтиране на шосето до входа на Неделино.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0