СРС-та пращат в съда полицаи заради корупция!

СРС-та пращат в съда полицаи заради корупция!

Вземали рушвети от чужденци, за да им набавят документиДва тома и две папки, съдържащи класифицирана информация, добита чрез използване


Вземали рушвети от чужденци, за да им набавят документи


Два тома и две папки, съдържащи класифицирана информация, добита чрез използване на СРС-та, пращат двама служители на Областната дирекция на МВР в съда. Те са обвинение във вземане на подкупи.

Разпоредителното заседание е насрочено за декември в Окръжния съд в Кърджали, научи 24rodopi.com. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура срещу държавни служители при ОДМВР-Кърджали.

Двамата са обвинени за това, че на различни дати, в условията на продължавано престъпление, сами и в съучастие, са поискали и приели различни дарове – парични суми, от посредници и преводачи на чужди граждани, за да съдействат при набавянето с необходимите документи от тях, предоставяне на документи на същите и проявявали учтиво, благосклонно и любезно отношение към чуждите граждани, подали молби по Закона за чужденците в България при провеждане на цялостната процедура по закона. 

Съдът постанови приложените към досъдебното производство два тома и две папки, маркирани с гриф за сигурност „Поверително”, да бъдат обединени в един том по делото. Класифицираната информация е била събрана чрез използване на специални разузнавателни средства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0