Среща при кмета за музей на тютюна, „Кривус“ – обект с национално значение…

Среща при кмета за музей на тютюна, „Кривус“ – обект с национално значение…

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се срещна с директора на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова. На работната ср

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се срещна с директора на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова. На работната среща бяха дискутирани възможностите за взаимно сътрудничество и партньорство между общината и културната институция, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Бяха обсъдени актуални теми, свързани с вписването на архитектурната недвижима културна ценност „Дяволския мост“ в Индикативната листа на България в ЮНЕСКО. Обогатяването на съществуващия общински музей с музей на тютюна.

На срещата беше дискутирана и възможността за обявяване на средновековната крепост „Кривус“ край село Башево за обект с национално значение.

Кметът инж. Изет Шабан  заяви, че през последните години значително се е увеличил потокът от туристи на територията на общината. „Поради тази причина е наложително да бъдат организирани дейности, свързани с опазването и популяризирането на културното наследство, както и създаване на необходимата туристическа инфраструктура“, каза още инж. Изет Шабан.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0