Среднощни вандали в центъра на Джебел изтръгват кабели

Среднощни вандали в центъра на Джебел изтръгват кабели

Вандали са изтръгнали кабели заедно с осветителни тела в центъра на Джебел. „Направеното до момента е за всички нас. И от всич

Вандали са изтръгнали кабели заедно с осветителни тела в центъра на Джебел.
„Направеното до момента е за всички нас. И от всички нас зависи неговото опазване. Разчитаме на мъдростта и отговорността на обществото.
Нека опазим това, което градим заедно. Защото то е за всички нас!“, с тези думи се обърна към джебелчани кметът на общината Неджми Али.
Пълният текст на обръщението, публикувано на страницата на кмета на Джебел във Фейсбук:
„Скъпи съграждани,
в две поредни вечери централната част на Джебел е мишена на вандалски прояви. Неизвестни лица изтръгват кабели заедно с осветителни тела, които са част от светлинната композиция в центъра на града.
Заедно започнахме да променяме визията на нашия Джебел. Свършихме много до този момент, а ни предстои още. Програмата за развитие на града и общината се изпълнява с огромно желание и амбиция крайният резултат да преобрази региона. Да го превърне в по-красиво, по-добро място за живот. Да прати Джебел в челното място по инфраструктурно и културно развитие.
Затова и отправяме апел към всички вас. Необходимо е отговорно поведение от страна на гражданското общество. Направеното до момента е за всички нас. И от всички нас зависи неговото опазване. Общината може да предприеме и доста по-сериозни мерки срещу подобни посегателства на обществено имущество. Но все пак разчитаме на мъдростта и отговорността на обществото. Бъдете безкомпромисни, когато станете свидетели на подобни деяния. Сигнализирайте общинските и полицейските органи.
Апелирам и родителите да осъществяват по-голям контрол на подрастващите, за чиито действия всички ние сме отговорни.
Нека опазим това, което градим заедно. Защото то е за всички нас!“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0