Сребърен медал за певците от „Йовков“

След Великденските празници и малко преди празника на Българската просвета и култура, сладкогласните  певци от фолклорната групакъ

След Великденските празници и малко преди празника на Българската просвета и култура, сладкогласните  певци от фолклорната групакъм СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали отново зарадваха с медал. Отличието е от Първия международен великденски онлайн конкурс „Светлини и таланти“.

Той е посветен на 30-годишната творческа дейност на вокален квартет „Славей”, град София, изградил уникални певчески шедьоври, прозвучали на най–престижните сцени по цял свят и в цяла България. Международно жури от София – България, Бостън – САЩ , Виена – Австрия, присъди на кърджалийските таланти Сребърен медал и Диплом за отлично представяне на престижния конкурс.

Във връзка с подготовката и участието на групата в конкурса, ръководителят им,  Гинка Матева, учител по музика в СУ „Йордан Йовков“, сподели:

„Във време, което сякаш беше спряло да диша, ние – „йовковци“ – си поставихме за цел да бъдем адаптивни, да продължаваме да музицираме, да творим и да показваме своите умения и красотата на българския фолклор. Благодарим на компетентното международното жури за оценката на нашия труд! Благодарим от все сърце на госпожа Кюпрюджиева – директор на СУ „Йордан Йовков“, която винаги застава зад нашите идеи и подкрепя участията ни!“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0