Спомените от Тракия и Родопите, написани в Германия

Спомените от Тракия и Родопите, написани в Германия

Кърджалийката Христина Въчева издаде четвъртата си книга. „Светлина от миналото” има силата на откровение за впечатляващи с

Кърджалийката Христина Въчева издаде четвъртата си книга. „Светлина от миналото” има силата на откровение за впечатляващи събития и личности, свързани с личната памет и вяра. Разнообразието на този духовен хоризонт се вижда от чудесно изградените образи, добри и запомнящи се. Те идват от сърцето, което се обръща назад и търси подкрепа за настоящето“, пише в предговора Йордан Митев.

Поетесата на Тракия и Родопите, учителката Христина Въчева, живее със спомените за своите ученици. Като всеки учител и тя не би могла да знае колко са. Добрият учител сам си ги създава със своята обич, труд и етика. Още в първото стихотворение „Моите ученици” тя показва истината, през която преминава всеки учител.

Не е лесно семейни спомени да се изразяват като публицистика, независимо от духовния мир и духовните извори. А те са човешки, лично нейни, но са и божествено подкрепени. Бихме я посъветвали да работи, да вика и да се смирява, защото изворите на живота няма да пресъхнат“, посочва още в предговора Йордан Митев.

Христина Въчева е преподавател, филолог, поетеса, журналист на свободна практика, която днес живее и работи в Хамбург, Германия.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0