Спомените на „железния защитник“

Спомените на „железния защитник“

На 10 май се открива 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” с нестандартно представяне на футболната легенд

На 10 май се открива 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” с нестандартно представяне на футболната легенда на „Арда“ от периода 1982-1990 Рафет /Левент/ Куша.

През 1982 г. Левент Асенов-Куша започва да играе в кърджалийския тим, а с него към отбора се присъединява и Мюмюн Кашмеров. Младият Левент е централен защитник с № 5 и си остава такъв до 1990 г. Съотборниците му го помнят като „железния защитник“, човек от „златното поколение и големия футбол“ на Кърджали. Непробиваем, много силен в единоборствата – казва за него съотборникът му Васил Визев. От това време освен Рафет /Левент/ в състава на „Арда” са футболисти като Георги Топалов, Бахтияр Ахмед, Петър Бумбаров, Алекбер Камбер, хора със сърца и милеещи за футбола.


През 2018-та се навършиха 30 години от онзи мач между „Арда“-„Дунав“, завършил 3:0, когато само един гол не достига на кърджалийци да влязат в „А“ група.

Независимо от това обаче сезонът остава паметен за всеки един фен на тима до днес.

Рафет Куша живее от дълги години в Лондон, има собствен бизнес, но използва всяка свободна минута да експериментира с фотография. Близо 50 негови авторски работи от Родопите, родния Кърджали и Лондон представя фотоекспозицията „От Кърджали до Лондон и обратно“ в Арт галерия Кръг, като още през първия ден на откриването, 10 май, в 11:00 ч., на събитието ще се съберат някои от някогашните футболисти от страхотното време на „Арда“ от края на 80-те.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0