Спецакция край Пъдарци, задържаха двама „археолози“!

Спецакция край Пъдарци, задържаха двама „археолози“!

За извършване на нерегламентирани археологически разкопки в землището на село Пъдарци двама мъже от Пловдивска област са били задържани

За извършване на нерегламентирани археологически разкопки в землището на село Пъдарци двама мъже от Пловдивска област са били задържани във вторник, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализираната операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали.

Около 11 часа криминалистите извършили проверка и попаднали на бивак, от който била иззета техника за изкопни работи: генератори, пробивни маши, кирки, лопата, неустановено вещество с бронзов цвят, кутия за ловен барут, цилиндър с вещество във вид на кафеникави люспи. Техническите средства и веществата са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Мъжете на 35 г. и 52 г. са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.277а, ал.2 от Наказателния кодекс. Материалите са докладвани в Районна прокуратура и разследването продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0