Спасиха давещ се в яз. „Студен кладенец“ млад белоглав лешояд

Спасиха давещ се в яз. „Студен кладенец“ млад белоглав лешояд

Бедстващ млад белоглав лешояд в язовир „Студен кладенец“ е спасен и транспортиран в Спасителен център за диви животни/Wildlife Rescue Breeding Centre,

Бедстващ млад белоглав лешояд в язовир „Студен кладенец“ е спасен и транспортиран в Спасителен център за диви животни/Wildlife Rescue Breeding Centre, съобщават от Дружеството за защита на птиците.

В неделя сутринта рибарят от Кърджали Теодор Гочев подал сигнал до Център 112 за давещ се белоглав лешояд в язовир „Студен кладенец“. От РИОСВ – Хасково се свързали с Българско дружество за защита на птиците – Birdlife Bulgaria, фондация „По-диви Родопи“ и Антон Кръстев от Дивечовъден участък „Студен кладенец” към НЛРС – СЛРБ. Теодор Гочев занасъл птицата до ловното стопанство, където Антон Кръстев оказал първа помощ на лешояда, като го подсушил, затоплил и го прибрал на сигурно в помещение на ловното стопанство.

Екип на дружеството транспортирал птицата в Спасителния център на Зелени Балкани.

„Младият лешояд е в добро състояние, няма външни наранявания, но изглежда изтощен. Ще остане в Центъра няколко дни под наблюдение, докато укрепне и, ако всичко е наред, скоро ще бъде освободен“, посочват от дружеството.

Снимка: Емил Йорданов, Българско дружество за защита на птиците

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0