Спасиха бедстващ животновъд в село Душка

Спасиха бедстващ животновъд в село Душка

Животновъд от чернооченското село Душка се почувствал зле и потърсил помощ тази вечер. Под личното ръководство на кмета на община Ч

Животновъд от чернооченското село Душка се почувствал зле и потърсил помощ тази вечер. Под личното ръководство на кмета на община Черноочене Айдън Осман, екип на Гражданска защита към РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали и доброволци от формированието в Черноочене оказали помощ на бедстващия мъж.
Пристигналите на място екипи намерили животновъда и го придружили до специализираните автомобили.
Община Черноочене ангажира допълнително сили и техника за осигуряване на достъпност при зимни условия до селата Паничково, Йончово и Ночево. И в късния нощен час работата продължава.
Аварийната ситуация, обилният и интензивен снеговалеж с висока плътност, придружен със силен вятър усложниха ситуацията в района.
Нивото на снежната покривка на места достигна около 80 сантиметра. Допълнително проблем създадоха и навяванията по пътищата от силния вятър.
Кметът на община Черноочене Айдън Осман лично се ангажира със задачата за отваряне на селските пътища до Ночево и Йончово и осигуряване на достъп до всяка къща.
Почистването на улиците продължава.
Исмет Исмаил

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0