Спасителката на Лъки: Сигурна съм, че момичетата от Момчилград дават и много лични средства за кучетата!

Спасителката на Лъки: Сигурна съм, че момичетата от Момчилград дават и много лични средства за кучетата!

Спасителката на Лъки-Иван, осакатеното куче, което бе намерено на брега на язовир „Студен кладенец“, коментира скандал

Припомняме, че на 3 юни в училищен двор в Момчилград бе намерено простреляно куче. По първоначални данни изстрелът бил произведен с въздушна пушка, която е иззета. При последвалите действия на полицията бил задържан 55-годишен мъж.
„Кучето ме нападна до дома ми, а аз се опитах да се защитя. Исках да го уплаша, но го раних. Кучето побягна и се заклещи в решетки. След това вероятно е настъпила смъртта. Винаги съм хранил бездомните животни. Гледах четири малки кученца в мой апартамент. После те бяха настанени в клетки зад къщата ми, ползвани от фондацията. Точно край тях ме нападна кучето“, разказа 55-годишният Зафер.
„Фондация в Момчилград печели по 10 000 лева на месец от дарения за улични кучета. Парите са безотчетни и не се знае голяма част от тях за какво се харчат. Хора от същата тази фондация в момента ме нападат, защото се защитих от улично куче, което ме връхлетя“, коментира по-късно Зафер Ертюрк,
„Няма фондация, която да събере 10 000 лева за месец. Това не е вярно. Такива пари никога не сме виждали дори“, това пък заяви момчилградчанката Тюркян Али пред 24rodopi.com. Бившата медицинска сестра създава „Помощ за животните в Момчилград“ преди две години. Целта й е да помага на бездомни животни.
Ивелина Недкова е управител на фондация „Animal Hope Bulgarian“. Нейният коментар гласи:
„Уважаеми граждани и читатели,
Като управител на фондация „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak“, която помага на територията предимно  на нашия град, изказвам подкрепата си към момичетата от фондацията в Момчилград.
Всяка една неправителствена организация (НПО) води отчетност на всички дарения пред държавата. Всяко едно дарение се отчита с разходен документ за какво точно е изразходвано.
Обвиненията са абсолютно безпочвени.
Сигурна съм, че ако всеки дарител поиска да разбере за какво точно е използвано неговото дарение, момичетата ще му кажат.
Повярвайте, има много разходи покрай спасените животни. Моето семейство, а съм сигурна, че и момичетата от Момчилград, дават и много от личните си средства. Всяко дарение е важно и спасява живот!“.
На снимката: Ивелина Недкова, с едно от кучетата, за които се грижи
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0