Соченият за премиер от ГЕРБ след Борисов Николай Младенов: Само депутатите да стават министри!

Соченият за премиер от ГЕРБ след Борисов Николай Младенов: Само депутатите да стават министри!

Съставът на Министерския съвет да бъде попълван от хора, които преди това са били избрани за народни представители. Това да бъде зап

Съставът на Министерския съвет да бъде попълван от хора, които преди това са били избрани за народни представители. Това да бъде записано в новата Конституция, предлага соченият за министър-председател след евентуална оставка на Бойко Борисов бившият министър на отбраната и на външните работи Николай Младенов.
„Запознах се преди броени дни с предложенията на ГЕРБ за промяна на Конституцията. Аз не съм участвал в тяхното разработване и писане, за мен има нужда от много по-радикални промени в Конституцията от това, което се предлага. Например, мисля, че трябва да се погледне много по-сериозно на въпроса как функционира българския парламент. Не само по отношение на намаляване на депутатите – тема, която е много популярна. Но, например, да се дискутира въпроса не трябва ли министрите, които биват назначени, задължително да бъдат избрани за народни представители, за да има по-ясна политическа отговорност спрямо тях и връзка с избирателите и гражданите“, коментира в студиото на Нова тв Младенов.
120 подписа са необходими, за да влезе проектът на ГЕРБ в пленарна зала, а за приемането на новата Конституция са нужни 160 гласа.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0