Социологията на Брюксел: 1-ви вариант – ГЕРБ, ДПС и „ромско-воеводската“ партия (обновена)

Социологията на Брюксел: 1-ви вариант – ГЕРБ, ДПС и „ромско-воеводската“ партия (обновена)

ГЕРБ и ДПС ще имат общо между 100 и 110 депутати и с помощта на „ромско-воеводската“ партия ще се опитат да съставят правит

ГЕРБ и ДПС ще имат общо между 100 и 110 депутати и с помощта на „ромско-воеводската“ партия ще се опитат да съставят правителство с експертно присъствие. Това казва ръководителят на белгийската социологическа агенция „Eden sociologisch centrum“ проф. Андрю Геретс, анализирайки обществено проучване, проведено в България в периода от 21 до 25 март.

„Този вариант ще бъде пробван след като президентът връчи мандат на първата сила, която при очаквани 2,7 – 2,8 милиона гласували, ще бъде ГЕРБ. Ако гласуват 3,5 милиона българи, шансове за първото място имат и „Има такъв народ“, и БСП. Проблемът при първия вариант е, че все още не се знае дали „ромско-воеводската партия ще влезе, защото все още е по-близо до 3-те процента, отколкото до прескачане на бариерата от 4%“, коментира проф. Геретс в репортаж за България на обществената телевизия Ер Те Бе Еф.

Той нарича „ромско-воеводска“ ВМРО, защото „избиратели в ромските квартали са стимулирани и мотивирани да подкрепят „воеводите“.

„ДПС ще предложи на всяка партия и коалиция, която попадне в 45-ото Народно събрание, своята формула за управление – програма за ускорено догонващо развитие, като първо това ще бъде ГЕРБ. Ако опитът на ГЕРБ да състави кабинет се провали, много по-лесно ще бъдат „изхабени“ следващите два мандата и ще бъдат насрочени нови избори, като до тяхното провеждане България ще се управлява от служебно правителство на президента Румен Радев“, прогнозира проф. Геретс, който ръководи агенцията, която пък работи с Европейския парламент.

Очаквайте детайлите от проучването на „социологията на Брюксел“

На снимката: 102-метровият монумент Атомиум, построен в Брюксел през 1958 година. Снимка: pixabay.com

24rodopi.com

Бележка на редакцията: Дописката е първоаприлска шега

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0