Социалните за случая „Болен и опасен родител“: Ще съдействаме! (видео)

Социалните за случая „Болен и опасен родител“: Ще съдействаме! (видео)

„Незабавно след получаване на сигнала е извършена проверка от служители на дирекция „Социално подпомагане“. Проведена

„Незабавно след получаване на сигнала е извършена проверка от служители на дирекция „Социално подпомагане“. Проведена е среща и разговор с г-н Донев  и с неговата майка. Същите са консултирани и информирани за реда и условията за ползване на социални услуги и реда и условията за подпомагане със социални помощи. В проведената среща г-жа Донева е отказала ползването на социални услуги към настоящия момент. Синът ѝ е заявил желание да продължи да се грижи за родителя си и при нужда ще се обърне към дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали за съдействие и подкрепа“.

Това заявиха от дирекция „Социално подпомагане“ за 24rodopi.com след репортажа ни под заглавие „Месеци наред кошмарна дилема: Болен и опасен родител или грижи за малки деца“. В него разказахме историята на кърджалиец, който се грижи за майка си, която е с деменция. Възрастната жена обаче е опасна както за себе си, така и за околните.

„Уверяваме Ви, че Регионална дирекция за социално подпомагане – Кърджали и дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали ще продължат да оказват необходимото съдействие и подкрепа, съобразно заявените от лицата желания и при спазване на действащото законодателство, с оглед осигуряване на техните права и законни интереси“, посочиха още социалните.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0