Собственици на заведения: Няма да затваряме заради имитация на мерки, има безплатни ваксини!

Собственици на заведения: Няма да затваряме заради имитация на мерки, има безплатни ваксини!

„Не приемаме никаква форма на затваряне от тук нататък, за да се имитира борба с вирус, при положение, че има достъпна и безплатн

„Не приемаме никаква форма на затваряне от тук нататък, за да се имитира борба с вирус, при положение, че има достъпна и безплатна за всички ваксина. Всеки сам трябва да отговаря за собственото си здраве, а не тежестта за личните решения на група от хора да се прехвърля на бизнеса!

В това са категорични от сдружението и асоциацията на заведенията в страната.

Позицията им пък е продиктувана от опита от страна на Министерството на здравеопазването „да ни подготвят за ново затваряне на бизнеса“.

„От представения Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване.

На 28 април, когато отвориха нощните заведения в България (първи в цяла Европа) имахме по 2000 нови случая на ден! Днес, 10 седмици по-късно имаме под 100 случая на ден при работещи всички нощни и дневни заведения. Това ясно показва, че работещите заведения в България по никакъв начин не увеличават заболеваемостта. Напротив – това ограничи нерагламентираните събирания на хора и в последните 10 седмици тя спадна над 20 пъти“, посочва Кадир Мустафов от Асоциацията на заведенията.

 Говорете как ще постигнете ваксинация и колективен имунитет, а не как ще затваряте бизнеси!“, категорични са от браншовото сдружение.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0