Смел глас: Защо кърджалийци не са водачи на листите на ДПС във Враца, Видин,…

Смел глас: Защо кърджалийци не са водачи на листите на ДПС във Враца, Видин,…

Къде отиват гласовете на ДПС от област Кърджали след третия мандат? Защо кърджаийци не водят кандидатските листи на ДПС във Видин, Врац

Къде отиват гласовете на ДПС от област Кърджали след третия мандат? Защо кърджаийци не водят кандидатските листи на ДПС във Видин, Враца и други области, където резултатите на партията са скромни, но се печелят мандати благодарение на остатъчните гласове от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Тези въпроси са зададени от едно от знаковите имена в област Кърджали на предишното заседание на Областния съвет на ДПС.

Припомняме, че ДПС традиционно печели 3 мандата в Кърджали, но малко не достига на партията да вземе и 4-ти мандат. Между 3 и 5 хиляди гласа от Кърджали, а и десетки хиляди от изселниците в Турция (с голям кърджалийски принос) се прехвърлят в други области и по логиката на големия остатък (системата „Хеър-Ниймайер) ДПС печели по 1 мандат в „нетрадиционни региони“. През 2013-та само с 474 гласа във Видин депутат от ДПС стана пловдивчанката Петя Раева.

Понеже стана традиция лидерът на партията да води листата в 9-ти МИР, реално кърджалийци не водят нито една листа на ДПС.

Повдигналият темата „Защо кърджалийци не водят листите във Видин, Враца…“ се надява тя да бъде анализирана в централата на партията.

Очаквайте: Може ли ДПС най-сетне да сбъдне мечтата на Ахмед Доган за 450 000 гласа!?

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0