Служител на МВР написа… книга за „Арда“!

Служител на МВР написа… книга за „Арда“!

Димитровградчанин написа книга за… футболна „Арда“. Върху 414 страници Петьо Жеков разполага всички мачове на тима от сезон 1973-74 до финала за

Димитровградчанин написа книга за… футболна „Арда“. Върху 414 страници Петьо Жеков разполага всички мачове на тима от сезон 1973-74 до финала за Купата на България, до който „Сините от Кърджали“ стигнаха за първи път в историята си през тази година.

„Това за мен е хоби от години. Отнема ми много време и труд, но целта ми е това да остане за поколенията“, сподели за 24rodopi.com 49-годишният мъж. Той е служител на МВР, а в свободно си време буквално преравя архивите. Книгата му за „Арда“ е четвърта в поредицата за малки провинциални отбори.

„Започнах с историята на ФК „Димитровград“. После се увлякох и продължих с книга за футболния клуб „Хасково“, после „Чирпан“. Дойде ред и на „Арда“. Проследявам всеки сезон, всички мачове. До последния сезон. Именно и книгата ми за „Арда“ е с отворен край. Защото историята на клуба продължава“, сподели Петьо Жеков.

За тази изчерпателна хронология той е прекарал часове наред в библиотеки, черпил е сведения от архиви на вестници.

Със снимки са му съдействали и футболисти на „Арда“, като една от легендите от 80-те години – Рафет Куша. Почти изцяло финансирането на книгите му е със собствени средства, тиражът е малък, но пък е убеден – това ще остане за поколенията.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0