Служител в „Теклас“: 4 часа в завода на ден! Значи ли това 50% по-малък риск от зараза?

„Половин работен ден. По 4 часа в завода, 50% заплащане. Всичко това намаля ли наполовина опасността от зараза?“, пита с

„Половин работен ден. По 4 часа в завода, 50% заплащане. Всичко това намаля ли наполовина опасността от зараза?“, пита служител в „Теклас“ в писмо до редакцията на 24rodopi.com.
Както вече писахме, 2 500 работници от „Теклас България“ няма да работят от 26 до 31 март, а от 1 април ще бъде въведен нов режим на работа във фабриките край Кърджали – с по-малко работници на смяна, бе новината от най-големия работодател в област Кърджали.
„За да не се харчат за платени отпуски, минаваме на непълно работно време, тоест по 4 часа. Това решение е скандално и подигравка с хората“, се посочва още в писмото до редакцията ни.
В същото време от браншова организация алармираха, че спирането на мощности на компании, част от автомобилостроенето, създава като възможност опция за преместване на част от производството в други държави.
На снимките: Заводите на „Теклас“ край Кърджали. Акцията на полицаи и здравни инспектори, след която ръководството на дружество обяви дните 26, 27, 30 и 31 март за неприсъствени
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0