Служебният кабинет „вечерно“ при президента: Икономическият ръст от 9,6 % позволява да се отделят повече анти-COVID средства

Служебният кабинет „вечерно“ при президента: Икономическият ръст от 9,6 % позволява да се отделят повече анти-COVID средства

Служебният кабинет се събра тази вечер на среща при президента Румен Радев, съобщи bTV. Първоначално информация за срещата не бе изпратена от институ

Служебният кабинет се събра тази вечер на среща при президента Румен Радев, съобщи bTV.

Първоначално информация за срещата не бе изпратена от институциите. Министерските автомобили обаче са пристигнали в двора на „Дондуков“ 2 малко след 18 ч.

От срещата пръв излезе здравният министър Стойчо Кацаров, който трябваше да се върне при депутатите в Народното събрание. Той потвърди, че поводът за извънредното заседание е COVID кризата, посочва Club Z (Около Кацаров се получи и комичен елемент, тъй като в същото време в Народното събрание депутатите загубиха време да издирват здравния министър, който напусна пленарната зала по време на обсъжданията на бюджета на НЗОК. „Министър Кацаров не вдига телефона си, включително и на мен“, ожали се председателката на НС Ива Митева.)

В разпространено вечерта съобщение от кабинета на държавния глава се казва, че Радев е заявил, че икономическият ръст предполага отделяне на повече средства за преодоляване на кризата.

„Постигнатият ръст от 9,6 на сто на БВП през второто тримесечие на 2021 г., спрямо същия период на миналата година, предоставя достатъчно средства за адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза. Затова е необходима своевременна актуализация на държавния бюджет от парламента“.

Около тази позиция са се обединили президентът Румен Радев и министри от служебното правителство, които проведоха въпросната работна среща на „Дондуков“ 2.

„Трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и благодарение на икономическия ръст, да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата.

По време на разговора беше обсъдена и актуалната обстановка в страната, предизвикана от епидемията от коронавирус“, пишат още от администрацията на Радев.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0