Служебен живот и след 11 юли!? А ще отиде ли политическата класа на боклука?

Ако след изборите на 11 юли не се състави правителство, цялата политическа класа ще отиде на боклука. Кой го казва!? Социолог. А, з

Ако след изборите на 11 юли не се състави правителство, цялата политическа класа ще отиде на боклука.

Кой го казва!?

Социолог. А, значи може и така да е.

Да, ама български социолог. Колоритният български избирател баба Райна, особено популярна в Youtube, би отсякла: Боклук, да видиш! (снимката на кърджали

йската кака горе и клипът „Махай се оттука, боклук“ долу също става за илюстрация на коментара).

Социолозите като пропаганден екип на партиите – така е в България, за съжаление!

 

От години силните и важните в Европа и САЩ сочеха България, че е създала „рай за корупцията“. В доклади на авторитетни международни организации подчертаваха, че България е на дъното на Европейския съюз по „усещане за корупция“.

Тогава политическата класа не беше боклук, а сега заради някакво пренареждане във властта – боклук!

Коректно е да отбележим, че в момента конституционният механизъм у нас работи на макс. Има правителство. Такова, с което Белгия, например, избута цели две години.

Служебното правителство не е аварийна група, а конституционно установена форма за държавно управление!

 

Вярно, хубаво е България да има редовно правителство след 11 юли, ама чак пък от типа „Отечествен фронт“… Освен това, така нар. „протестърски партии“ ще си плюят на суратите, ще направят точно това, което са обещавали и продължават да обещават да не правят.

А после през октомври ще се питат: Нали направихме кабинет, защо сме толкова зле!?

 

Какво иде да внуши опорката „Или ново правителство след 11 юли, или всички на боклука!?“.

Оказване на натиск спрямо „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“, които като сбор няма да имат 121 гласа в 46-ото Народно събрание, да съставят на всяка цена правителство с подкрепата на БСП и ДПС.

И в новия парламент да остане само една опозиционна сила – ГЕРБ на Бойко Борисов. И бившият премиер да има комфорта да повтаря всеки ден, че в България управляват Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. И пред Борисов да блесне един хоризонт за критика, която може и да го героизира заради очакваните още атаки към него и бившите му министри. Направо монополно положение! И тогава, към септември-октомври, когато темата на деня ще бъдат президентските избори, ГЕРБ и Борисов наистина да бъдат лидери по обществено одобрение.

Всъщност, и днес агенция „Тренд“, която е на хранилка към структура, близка до Бойко Борисов, сочи ГЕРБ за №1, ама смее ли като други престрашили се вече социологически агенции, да прати партията на второ място!

Освен това, наскоро във Върховния административен съд – и пред тричленен, и пред петчленен състав, експертиза доказа, че проучването на „Тренд“ не е това, което е!

 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0