Сложете си носия или носете просто любимата песен в сърцата и елате в Неделино!

Сложете си носия или носете просто любимата песен в сърцата и елате в Неделино!

Неделино се стяга за издание №20 на Фестивала за двугласно пеене и народна музика. Той ще се проведе в дните 3, 4 и 5 септември. За п

Неделино се стяга за издание №20 на Фестивала за двугласно пеене и народна музика. Той ще се проведе в дните 3, 4 и 5 септември.

За поредна година Община Неделино ще посрещне десетки български читалища от всички краища на страната, стотици самодейци и участници, които ще представят своето музикално и танцово изкуство, и ще се включат в конкурсната част на фестивала, а повече от 7 са международните групи, подали заявки за специално гостуване и участие, за да покажат своя национален фолклор и традиции.

Участниците и тази година ще бъдат оценявани от академици в областта на музиковедството, хореографията и фолклористиката.

Задължително и специално място в програмата ще заеме и изпълнението на неделинския двуглас, представен от местните изпълнители и носители на автентичната родопска песен, позната единствено и само в Неделино.

Сложете своята носия, независимо от коя фолклорна част на България е тя, а ако нямате, просто носете в сърцето си любимата си българска народна песен и елате, за да споделим музика и традиции отново заедно, в Неделино!“, призовават от Общината.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0