След обявеното извънредно положение у нас, в Одрин настояват: Спрете българите, които идват на пазар!

След обявеното извънредно положение у нас, в Одрин настояват: Спрете българите, които идват на пазар!

В Одрин (Edirne) настояват властите да затворят пътя на българските граждани към тържищата заради обявеното в България извънредно по

В Одрин (Edirne) настояват властите да затворят пътя на българските граждани към тържищата заради обявеното в България извънредно положение, разкриват пред 24rodopi.com местни журналисти. „Дори търговците, които много разчитат на туристите от Гърция и България, и представителите на сдруженията на бизнеса и туризма са на мнение, че в Edirne не бива да се допускат хора от страни, в които е обявено извънредно положение. Щом в България е спряла търговията, няма логика да идват на шопинг тук“, допълват репортерите.
Междувременно бе обявено, че традиционният мини маратон с участието на спортисти от България, Гърция и Турция се отлага за 13 септември.
В Одрин бяха предприети мерки за борба с коронавируса като се поставиха термични камери на гранично-пропускателните пунктове с Гърция и България, посочват журналистите.
„Тези, които влизат в страната ни и имат температура над 37,2 градуса биват засечени от нашата камера. Когато това се случи, нашите колеги чакат с нужната подготовка. До момента не сме регистрирали подобен случай. На пътниците с висока температура ще бъдат поставени маски и ще бъдат транспортирани в съответните центрове“, разкрива здравният шеф на Одрин Али Дженгиз Калкан.
На граничния пункт Капъкуле, който е и най големият граничен пункт за тежкотоварни автомобили от и за Европа, водачите на ТИР-ове, преминали ГКПП „Капитан Андреево“, получават разрешение да влязат в страната, след като им бъде измерена телесната температура и направен медицински преглед.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0