След някоя и друга година ще станат звездите на „Арда“!

След някоя и друга година ще станат звездите на „Арда“!

Рестартът на кърджалийския футбол и успехите на представителния мъжки тим в Първа лига влияят положително и на детско-юношеските шко

Рестартът на кърджалийския футбол и успехите на представителния мъжки тим в Първа лига влияят положително и на детско-юношеските школи в града край Арда и региона.
През годините зад детски и юношески отбори прозираха сметкаджийството на шефовете и опитите да се усвоят повече общински пари.
Не че порочните практики са изкоренени, но последният детски турнир показа, че има желание за промяна. Все повече малчугани тренират, мечтаейки да станат бъдещите звезди на „Арда“. В някои от отборите има видими резултати – децата показват футболна грамотност, изпълняват тактическа дисциплина. Други все още разчитат на физическото надмощие, но промяната се усеща.
Осем отбора от региона се включиха в турнира „Футболните звезди на БФС”, който се проведе на обновеното игрище в кърджалийския квартал „Веселчане”. Освен символичните домакини от ФК „Кърджали”, участие ще вземат „Арда 1924” и „Арда 999” от Кърджали, „Родопи-1935″ от Момчилград, „Джебел“, „Юнак“-Ардино, „Левски“-Крумовград и „Върбица“-Кирково.
Турнирът бе за родени през 2009 и 2010 година, но приятна за окото игра показаха и родените през 2011 и 2012 г.
Организаторите – БФС, ФК „Кърджали” и Община Кърджали, бяха осигурили индивидуални и отборни награди от футболния съюз.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0