След инцидента в Инфекциозното, Даниел Делчев: Спешна и пълна проверка на съоръженията под налягане!

„Ще изискам от държавните контролни органи (Пожарна безопасност и защита на населението, Инспекция по труда, Метрология и технич


„Ще изискам от държавните контролни органи (Пожарна безопасност и защита на населението, Инспекция по труда, Метрология и технически надзор и др.) да направят спешна и пълна проверка на състоянието на съоръженията под налягане, противопожарните инсталации, електрическите системи, газопреносната мрежа на болници, здравни и социални заведения, хосписи, училища и детски градини“, обяви областният управител на Кърджали Даниел Делчев след инцидента по време на ремонтни дейности в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ тази сутрин.

Както първи 24rodopi.com писа, двама работници пострадаха при пожар, причинен от теч на кислород и запалена цигара. Един от пострадалите е с 20% изгаряния на краката и е транспортиран до специализирана клиника в Пловдив.

„Ще следя хода на проверките и ще очаквам безкомпромисни мерки и санкции, ако бъдат установени пропуски от ръководството и отговорните технически лица в тези обекти. Не може да се правят никакви компомиси със здравето и живота на хората“, подчертава Даниел Делчев.

Областният управител посетил на място пострадалите работници, за да се запознае със състоянието им.

„Имат сериозни изгаряния по краката, оказана им е необходимата медицинска помощ. Единият ще бъде освободен за лечение в домашни условия, другият беше транспортиран с линейка на ЦСМП и настанен в реанимацията на Клиниката по изгаряния в Пловдив“, посочи той.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0