След една година прекъсване: Мевлид за здраве и берекет в Гърбище

След една година прекъсване: Мевлид за здраве и берекет в Гърбище

След едногодишно прекъсване поради пандемията от коронавирус, в ардинското село Гърбище се проведе традиционният мевлид за здраве и берекет. Тази годи

След едногодишно прекъсване поради пандемията от коронавирус, в ардинското село Гърбище се проведе традиционният мевлид за здраве и берекет. Тази година той бе организиран в местната джамия, вместо на поляните в местността „Студената вода“ на връх Алада.

Религиозното събитие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на Общински съвет – Ардино Сезгин Байрям и председателя на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Местни духовници, водени от Сезер Садулов, експерт-иршад към Районното мюфтийство в Кърджали и председател на мюсюлманското настоятелство в град Ардино, четоха айети от Свещения Коран и Мевлид-и Шериф. Всички присъстващи бяха нагостени с 4 казана пилаф, сготвени от местния дългогодишен майстор-готвач Сами Мустафа.

Организатор на религиозната проява бе кметство Гърбище със съдействието на джамийското настоятелство, местните жители и изселници от Турция.

Кметът на Гърбище Турсун Хусни изказва сърдечните си благодарности към всички за оказаната подкрепа при организирането на традиционния мевлид.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0