Слави Трифонов: Суверенът разпореди да не правим кабинет на малцинството с гласовете на "нещото, срещу което се борим"!

Слави Трифонов: Суверенът разпореди да не правим кабинет на малцинството с гласовете на "нещото, срещу което се борим"!

Лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов отговори на ГЕРБ, БСП и другите, които го обвиниха, че не носи отговорността на

Лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов отговори на ГЕРБ, БСП и другите, които го обвиниха, че не носи отговорността на втора политическа сила. ”Не е вярно, че бягаме от отговорност. Как да коментирам нещо подобно. Така е разпоредил суверенът. Така е раздал картите, така е гласувал българският гласоподавател.”, посочва Трифонов.

Той казва, че вчера е излязъл от карантината си, но още е в болничен, защото не се чувства здравословно добре.

Припомняме, че днес Трифонов обяви, че световната шампионка Антоанета Стефанова е предложението на „Има такъв народ“ за премиер, но тя ще върне проучвателния мандат на президента Румен Радев.

ГЕРБ са първи и са имали възможността да направят правителство, но не са успели, подчерта Трифонов по време на живо видеопредаване в социалната платформа Facebook.

„Ние нямаме възможността да станем стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимите брой депутати и необходимите партньори. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в такава ситуация, който се явява като кабинет на малцинството, е в зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим“, коментира още Трифонов.

„Тия решения, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими, а това е просто невъзможно. Ние не можем да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо“, допълни Трифонов.

По думите му, ако не е била партията „Има такъв народ“, сега отново щяха да управляват партиите на статуквото, а сега, напротив, цялата система се променя.

„Явно няма да е от първия път. Но от втория… Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията“, категоричен беше той. 

„Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията. Управлението е в ръцете на суверена, а суверена е народа. И докато се наместят нещата, може да е малко по-дълго, но в крайна сметка народът ще се разпореди. И всички, които участват в тази ситуация ще се съобразяват със суверена“, посочи Трифонов.

„Правилата ви дават възможността да гласувате. По-добре е да гласувате, защото така вие имате пряко участие в това, което се случва. Каквито е да са изборите, по-добре участвайте, за да управлявате. А като не участвате, някой управлява вместо вас“, каза Трифонов, запитан какво би казал на всички свои избиратели.

Думитe нa Бoйкo Бoриcoв, кoйтo гo нaрeчe „пoлитичecки cтрaхливeц“, лидeрът нa „Имa тaкъв нaрoд“ кoмeнтирa тaкa: „Чoвeк, кoйтo нямa дoвoди, изпoлзвa квaлификaции. Нямa дa му oтгoвaрям“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: