Слави Трифонов: Правителство на ИТН с премиер Николай Василев!

Слави Трифонов: Правителство на ИТН с премиер Николай Василев!

Слави Трифонов обяви, че ще прави кабинет. Но не коалиционно правителство, а само на „Има такъв народ“ (ИТН). Министър-председател ще бъде Николай Вас

Слави Трифонов обяви, че ще прави кабинет. Но не коалиционно правителство, а само на „Има такъв народ“ (ИТН). Министър-председател ще бъде Николай Василев, бивш министър на икономиката в правителството на НДСВ и ДПС.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви категорично в изявлението си на живо, че няма да прави коалиция с нито една партия и партията му ще поеме отговорността да състави правителство. 

„В последните години думата коалиция се превърна в гнусна дума и то с пълно основание. Гледахме подкрепи със златни пръсти и исторически компромиси“, заяви Трифонов и продължи: 

„Ние няма да правим коалиция с БСП, ДПС и ГЕРБ. ИТН може да се коалира с друга партия от протестните за съставяне на правителство, но пак нямаме мнозинство. Затова ние няма да се коалираме, а ще се опитаме да направим самостоятелно правителство“. 

Той представи всеки един от бъдещото правителство.

Предложенията на Слави Трифонов за министри:

Мария Бойчинова – министър на икономиката;

Любомир Дацов – министър на финансите;

Наталия Митева – министър на образованието;

Красимир Ненов – министър на енергетиката;

Велислава Петрова – на здравеопазването;

Михаела Лашова – на регионалното развитие;

Христо Алексиев – на транспорта;

Ивайло Кожухаров – министър на туризма;

Пламен Абровски – министър на земеделието, храните и горите;

Теодора Генчовска – министър на отбраната;

Лилия Иванова – министър на труда и социалната политика;

Станислава Армутлиева – министър на културата;

Петър Илиев – министър на правосъдието;

Радостин Василев – министър на младежта и спорта;

Д-р Антония Валентинова – министър без портфейл по ромските въпроси;

Вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов

Вицепремиер и министър на вътрешните работи – проф. Николай Радулов

Приоритетите:

Като първи приоритет Трифонов открои: построяване на детски градини, чисто нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, дострояване и концесиониране на магистралите, закупуване на до 1 милион таблети и лаптопи за ученици и учители, стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие. Както и: прозрачност в обществените поръчки, „изкореняване на порочната практика“ за авансови плащания и ремонти, представяни като енергийни, съкращения в държавната администрация, въвеждане на мажоритарен вот, е-гласуване, партийна субсидия от 1 лев на глас, закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, ускоряване работата по интерконектора с Гърция, подаване на заявления за членство на България в Европейската космическа агенция. „Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да са първите астронавти в НАСА, както и на един северномакедонец“ – даде заявка Трифонов. Време било да не гледаме само в земята.

„Убеден съм, че изброените приоритети не могат да бъдат приоритети на само на една партия.

Ще очакваме връчването на мандата от президента Радев, а вие вече знаете какво ще правим и с какви хора.

И на финала – искам да ви кажа, че няма да има прошка за тези, които са нарушили закона“, завърши изложението си Трифонов.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0