Слави Трифонов: Отиваме на предсрочни избори, няма да дадем подкрепа за редовен кабинет!

Слави Трифонов: Отиваме на предсрочни избори, няма да дадем подкрепа за редовен кабинет!

„Отиваме на предсрочни избори, но не защото го е решила една партия и един лидер. Така е решил суверенът. Суверенът е такъв", заяви лидерът на "Има

„Отиваме на предсрочни избори, но не защото го е решила една партия и един лидер. Така е решил суверенът. Суверенът е такъв“, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю пред БНР в предаването „Политически НЕкоректно“. Той обясни, че депутатите на ИТН няма да излязат от зала при гласуване на следващо предложение за правителство, но няма да подкрепят кабинет дори и ако президентът Румен Радев призове ИТН да гласуват „за“.

„С нашия мандат няма да има правителство, но има 175 други депутати, които може да реализират правителство. Ще видим, дали на втория и третия мандат няма да се рализира правителство. На третия мандат има шанс всички да се обединяват и да се подкрепят и да реализират своето намерение“, категоричен е Трифонов.

Разговорите за намиране на общи политики, които от ИТН водиха с „Демократична България“ (ДБ), „Изправи се Бг! Ние идваме!“ (ИБГНИ) и БСП преминали добре, като най-диалогични били с БСП, отбеляза Трифонов.

„Не стигнахме до правителство, защото имахме различия по това как трябва да стане. ДБ основно и ИБГНИ изведнъж изразяваха претенции, които бяха неадекватни. Христо Иванов искаше да одобрява всички от правитеството. При среща, 2 дни преди да представим правителство, той започна да съзира „дългата ръка на ДПС“. Нямаше отговор откъде. Твърдеше се, че Николай Василев е от ДПС и КГБ. Сайтовете и медиите, с които разполагат, се оказа една доста мръсна кампания. Ние бяхме обвинявани за всичко“, каза Трифонов.

Относно скандалния Петър Илиев, предложен от Слави Трифонов за премиер на кабинет на малцинството, лидерът на ИТН разкри, че случайно сам го открил около организирането на националния референдум за мажоритарното гласуване. Махането на Николай Василев, първата номинация на Трифонов, пък била компромис за Христо Иванов.

„Исус Христос да бях предложил за министър-председател заедно с 12-те апостоли пак щяха да намерят недостатъци“, каза лидерът на първата политическа сила в момента в България.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0