Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП, по-добре е избори 2 в 1

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП, по-добре е избори 2 в 1

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Това става ясно от интервюто на лидера на ИТН Слави Трифонов по БНТ. На въпрос на вод

„Има такъв народ“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Това става ясно от интервюто на лидера на ИТН Слави Трифонов по БНТ. На въпрос на водещия дали ще подкрепи третия мандат, той лаконично каза: „Не!“.

Запитан дали ще отиде на преговори по покана на Корнелия Нинова, Трифонов обясни: „Възпитанието изисква да отидем на среща. Имаме големи различия, защото сме различни политически формации. БСП е партия от статуквото. Те не ни подкрепиха, когато имахме възможност да съставим правителство. Според мен това с подкрепата е като в любовта. И ти подкрепяш, и теб те подкрепят.

Лидерът на ИТН  заяви, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските, пише Фрог нюз.

Трифонов каза още:

БСП е лява формация, самата Нинова излезе и заяви ,че няма да ни подкрепи. Ако само ти подкрепяш, нещо не е наред. Това не се случи заради тяхната заявка и отношение. Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство. Трябва и друга подкрепа. Ако хипотетично  ги подкрепи ДПС какво-ще правим тройна коалиция?!

Оказва се, че отиваме на избори. Сега Корнелия Нинова няма ограничение кога да представи министър-председателя си. В зависимост от законовите порядки ще стане ясно дали изборите ще са 2 в 1. Иначе е много ходене на избори и харчене на пари. хората се изморяват така.

Суверенът така е решил, че сега парламента изглежда така. Така изглежда в момента българското общество. Необходимо е да има мъдрост, морал, смирение. Така би следвало да изглежда която и да е политическа структура на фона на демокрацията и задълженията.

Хората са различни като морал, намерение, действия. Българските политици все още не са адекватни на желанията и потребностите на суверена.

Преговаряли сме. Последователен съм и правя това, което съм казал. Човек трябва да си държи на думата. Ние казахме, че с партиите на статуквото няма да правим коалиция. Не може с ГЕРБ, с ДПС. БСП би могла да е компромисна заради поведението й напоследък. Основната подкрепа ни е необходима от т. нар. партии на протеста.

Имаше ясни възгледи за това, които са важните неща, които стоят пред България по отношение на тези две партии – ДБ и ИБТНИ. Ние нямаме никакви разлики.

Ние нямахме мнозинство и с най-големите споразумение бяхме малцинство. Не са 121 депутати. След това решихме, че е нормално да бъдем подкрепени. Трябваше да се свърши работа. Важно е политическите партии, в случая най-голямата да свърши работа.  Бях готов, заедно с екипа да свършим работа.

Нали това е най-важното – съдебната реформа. Да има справедливост и възмездие, реформата с индексация на пенсиите, ковид, бежанци. Как ще се свърши това- от хора, които са експерти. Предният път беше защо не направихте правителство.  Сега защо го правите по този начин. Не им хареса този министър-председател, не им хареса този кабинет.  След това пак не го харесаха.

Водих разговор с Христо Иванов и Мая Манолова в моя офис. Тези разговори не бяха публични. Затруднен съм, защото съм почтен. Ние говорихме, попитах ги какво искат. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на ИТН. Попитах го къде съзира дългата ръка на ДПС?! Това не е вярно! Не е вярно! Не съм се виждал с никой от ДПС.

Ако стои и е възможно да се довериш, няма никой, който да стои зад ИТН освен неговите гласоподаватели. Тази партия е съставена заради референдума. Аз съм гарант – никой не стои зад тази партия, освен нейните избиратели и аз.

Гледам интервю на Татяна Дончева-тя каза, че зад ИТН стои Маджо. И гледах и се втрещих. Свикнал съм на всякакви слухове. Но това беше – не зная. Имаш ли доказателства за дългата ръка на ДПС, за Маджо, за не знам си кой?!  Това се хвърля в публичното пространство, за да няма правителство на ИТН. Това са слухове, това са лъжи.

Хората вършат работа и ние ги предложихме. Христо Иванов каза ,че няма такива доказателства за ДПС, но има чувства. Крайната ни цел е да свършим работа. Изборите са средство. Първо-всички са скарани с всички. Така изглежда сега този български парламент.

Затова сега в следващият парламент партиите трябва да проявят мъдрост, морал и смирение. Следват проблеми с ковид, бежанци, и с парите от фонда. Ковид не разбира тази или онази партия. Следващият парламент трябва да прояви мъдрост и морал.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0