Слави Трифонов: Кирил Петков дойде в моя офис и поиска да…

Слави Трифонов: Кирил Петков дойде в моя офис и поиска да…

За първи път бе изнесена информация за разговор на Слави Трифонов със сегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев какви позиции да заемат

За първи път бе изнесена информация за разговор на Слави Трифонов със сегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев какви позиции да заемат в кабинет на „Има такъв народ“. Разкритията направи самият лидер на партията Слави Трифонов.

„Трябва да ти кажа, че въпросните двама от трима служебни министри (Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков) дойдоха първи при нас и казаха, че искат да останат в правителството – Кирил Петков и Асен Василев. Още не се бяха качили на гребена на вълната на одобрението. Дойде Кирил Петков при мен, в моя офис и той каза, че Асен Василев трябва да бъде министър на финансите. Аз му отговорих, че министерството на финансите е изключително важно и трябва да бъде в ръцете на специалист от „Има такъв народ“, а на Асен Василев му предложих да бъде министър на околната среда, както и министерството на еврофинансите. Той каза, че Василев трябва да продължи да се бори с мръсните пари и аз обявих, че агенцията в ДАНС, която се бори с изпирането на мръсни пари, ще бъде под негов контрол“, каза в ефира на държавната телевизия Слави Трифонов.

„Кирил Петков започна да има ултимативно поведение към мен, да ми казва: „или, или“ Аз не обичам да има ултимативно поведение към мен“, подчерта лидерът на ИТН.

„Няма никой, който да стои зад ИТН, освен нейните гласоподаватели и аз“, добави Трифонов.

Припомняме, че ИТН няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП и страната върви към предсрочни парламентарни избори.

„Всички са скарани с всички. но не съм скаран аз с всички. Суверенът е избрал хора, които не могат да се разберат едни с други. И затова в следващия парламент всички в него трябва да проявят мъдрост и морал към суверена. Следват проблеми, които са видими – ковид, бежанци и парите, които ще дойдат по плана за развитие. Бежанците не ги вълнува кой избира парламента.

Не хвърлям топката или да обвинявам хората, но така изглеждат нещата – хора, които не понасят други хора, не харесват други и се получава това разединение в парламента. Избраните в следващия парламент този път ще намерят решение. Вярвам, че ще се прояви необходимата мъдрост и морал, и ще има правителство на всяка цена“, каза Слави Трифонов.

Какво каза още лидерът на ИТН – четете тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0