Слави Трифонов: Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската!

Слави Трифонов: Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската!

"Еееее... Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си“. Това бе първият коментар на Слави Трифонов за днешното обръщение на Бо

„Еееее… Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си“. Това бе първият коментар на Слави Трифонов за днешното обръщение на Бойко Борисов, който поиска нова Конституция и Велико Народно събрание, и обеща да подаде оставката, ако парламентът насрочи дата за тяхното провеждане на избори за ВНС.
По-късно лидерът на „Има такъв народ“, която партия вече е сред трите водещи в България, написа в профила си във Фейсбук: „Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската“.
Трифонов казва още:
„Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико народно събрание, а обикновено Народно събрание.
– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико народно събрание, а обикновено Народно събрание.
– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико народно събрание, а обикновено Народно събрание.
– а ако е необходимо Велико народно събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0