Слави не клекна, какво следва!?

Слави не клекна, какво следва!?

С изключение на 65 народни представители от „Има такъв народ“, всички останали в парламента, дори и бойкоборисовите, се надяваха Слави Трифонов да кле

С изключение на 65 народни представители от „Има такъв народ“, всички останали в парламента, дори и бойкоборисовите, се надяваха Слави Трифонов да клекне и да обяви, че ще подкрепи предложен от БСП редовен кабинет.

Всички гонят интересите си, като ги обединява стрелбата по ИТН и Слави Трифонов. 5 срещу 1 в 46-ото Народно събрание!

Дори за Бойко Борисов, който е сочен за евентуален победител на предсрочните парламентарни избори, е по-изгодно да се случи някакъв правителствен формат с накачулени възможно повече партии, с изключение на ГЕРБ. За да окапват процентите им на обществено доверие, а това става лесно, когато си облечен във власт по време на кризи. И защото Борисов може да спечели предсрочния парламентарен вот, но ще бъде в изолация и в 47-ото Народно събрание. ГЕРБ срещу 6 формации („Има такъв народ“, „Демократична България“, БСП, ДПС, „Изправи се БГ. Ние идваме“, а на мястото на герберовите патриоти влиза партия „Възраждане“)!

 

„Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП, по-добре е избори 2 в 1“, обяви снощи Слави Трифонов, потвърждавайки моментната парламентарна аритметика: минус 65 депутати за евентуален редовен кабинет, минус и 63-ма от ГЕРБ. “ толкова –  това Народно събрание няма мнозинство за редовно правителство!

И оттук насетне всяко говорене е в пространството на неформалната предизборна кампания за вотовете през ноември. Който иска ранна агитация – да гледа, да слуша, да чете. Който не иска – да превключи канала на по-човешка програма.

България отива на нови избори, точно както поиска Избирателят на 11 юли – или правителство на новите партии, или нови избори.

 

Румен Радев, който е с обиколка преднина за президентските избори наесен, няма сметка от „2 в 1“. Едва ли е такъв търсач на силни усещания, че сам да избере по-трудния маршрут към втория мандат.

Вероятно първо ще гласуваме за президент, а после – може би на 21 ноември, и за нов парламент.

Както и да ги наредят вотовете, между 7 и 21 ноември ще се нагласуваме!

 

Случва ли се пагубното за България?

Разбира се, че не. Мрачните картини, рисувани с думи от лидерите на политическите партии и от слугинажа им от социолози, политолози и прочие персонал, са пак заради предстоящите избори. Имат нужда от вашия глас.

А България има нужда от гласуване на второ четене на актуализацията на бюджета и служебното правителство да работи със същото темпо. И разбира се, другата седмица на южната граница да се разположат войници и техника. Нали афганистанците идвали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0