„Славейков“ изпрати най-успешния випуск

„Славейков“ изпрати най-успешния випуск

По традиционния тържествен начин бе ознаменуван 24 май в СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали. Випуск 2021 на най-голямото училище бе

По традиционния тържествен начин бе ознаменуван 24 май в СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали. Випуск 2021 на най-голямото училище бе изпратен както подобава с красиво и много искрено тържество в двора на училището в присъствието на учители, родители, приятели и гости на абитуриентите.

След химна на България зазвуча маршова музика и знаменната група зае своите места. Водещите Ана-Мария Славкова и Толга Мехмед от 10 клас представиха официалните гости – зам.-областния управител на област Кърджали Севда Камбурова и секретаря на Община Кърджали Себахтин Риза. С много чувство в думите си се обърна към зрелостниците директорът на училището Милко Багдасаров.  Толкова успешен випуск рядко е бил изпращан. Един от друг по-талантливи, можещи и успешни млади хора – в спорта, науката и изкуствата. Той покани на сцената сред официалните гости бившия възпитаник на училището за шампиони Иван Герганов, един от най-успелите участници в Школата по математика, печелил европейски и международни първи места и понастоящем учредил стипендия за изявен славейковски абитуриент.

Председателят на Ученическия парламент Деница Георгиева от 10 клас се обърна по традиция към завършилите вече ученици с благодарност за всичко, което са направили за и в името на училището и обеща да продължи всичко започнато от предишните председатели, две от които са сред абитуриентите.

От името на випуск 2021 към присъстващите се обърна Атанас Ников, чието перо често му е осигурявало награди. За пореден път доказа, че има защо – искрено и неподправено красиво в речта си показа какво е за него училище „Славейков“, в което се обучава 12 години. Не е чудно, че точно той получи стипендията, обявена от Иван Герганов и наречена по време на самото тържество на името на учителя по математика, променил живота на славейковските математици, Вълчо Милчев.

Златното бухалче, което традиционно директорът Багдасаров връчва на първенеца на випуска, получи Мария Александрова, която през последните пет години също е възпитаник на Вълчо Милчев, има множество престижни награди от национални конференции на Българската академия на науките, приета е предсрочно в няколко университета, има отлични представяния в областта на българския и английския език. Мария също е от 12 години ученичка в СУ „П. Р. Славейков“ и не крие привързаността си към училището.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0