Скандирания „Оставка“,  напрeжение в столицата, обгазени са 20 полицаи (снимки, обновена, видео)

Скандирания „Оставка“, напрeжение в столицата, обгазени са 20 полицаи (снимки, обновена, видео)

Скандирания „Оставка“, протестиращи клатят колите на жандармерията, първи арестуван, замервани с яйца полицаи, протестир

Скандирания „Оставка“, протестиращи клатят колите на жандармерията, първи арестуван, замервани с яйца полицаи, протестиращ се качи върху кола на жандармерията, пусната димка…
Това се случи в 7.50 часа часа в центъра на София, на площад „Александър Батенберг“.

В първия работен ден на депутатите се провежда национален протест, при масирано полицейско присъствие. Хиляди искат оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
В 9.00 часа депутатите откриха новия сезон с химна, а навън имаше опит да се щурмува входа на сградата на Народното събрание. Сблъсъци между полицаи и протестиращи. До момента има двама арестувани.
В 9.18 часа президентът Румен Радев тръгна към парламентарната трибуна за реч, но депутатите от управляващата коалиция напуснаха залата.
Бягството няма да ви спаси от позора, това показва, че истинският парламент е отвън, каза президентът на излизащите народни представители.
Нова ескалация на напрежението в 9.50 часа. Протестиращи люлеят бус на жандармерията. Полицаи принудени да пръскат лютив спрей. Размяна на юмруци.
В 10.00 часа нов опит да се обърне бус на жандармерията. Протестиращ счупи прозорец на возилото и жандармеристите минаха в атака. Пръскане на газ. Пострада оператор на bTV. Още един е арестуван.
20 са обгазените полицаи, съобщиха на извънреден брифинг на полицията. Призивът е за мирен протест.


Очаквайте подробностите
24rodopi.com.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0