Скандалът +: Служителката Арнаудова с вила за 1 млн. лева! Тя: Още е на банката!

Скандалът +: Служителката Арнаудова с вила за 1 млн. лева! Тя: Още е на банката!

„От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда мн

„От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps“. Това пише Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Заедно с това той пуска и извадка от имотния регистър. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше директно атакувана от бизнесмена Васил Божков в събота, е придобила заедно със съпруга си имот в Бистрица. Той е записан с материален интерес от 1 056 148 лв.
В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No – 323, парцел – 17, площ по док. – 1160.000 кв. м., местност – ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.
„Тия дни ще вдигнем и дрон, за да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.“, пише още Чобанов в социалната мрежа. Според данните от имотния регистър става дума за „Самостоятелен обект в сграда, пл.No – 573, парцел – 9, площ по док. – 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г.
„Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, от където имам изтеглен ипотечен кредит. Всичко е надлежно декларирано“, коментира Севделина Арнаудова пред „Сега“. „Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени“, добавя тя.
Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, е повече от интересен. До данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца – средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК.
Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е в Управителния съвет на „Булгартрансгаз“
Веднага след атаката на Васил Божков, Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат. По-рано обвиняемият написа в пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул.“Московска“ 43 всеки месец и призова премиера да каже защо.
Премиерът Борисов защити своят PR днес, докато инспектираше третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото: „Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям?“.
От „Сега“
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0