Семра Доган се върна в родния край с Наим Сюлейманоглу и още десетки портрети

Семра Доган се върна в родния край с Наим Сюлейманоглу и още десетки портрети

Турската художничка Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Общинския музей в Ардино. В нея авторът представя свои портретни творб

Турската художничка Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Общинския музей в Ардино. В нея авторът представя свои портретни творби от пастели и смесени техники в цвят и графика.

Семра Доган Ак е родена в Ардино. През 1989 година родителите й Бекир и Гюлшен се изселват в турския град Узункюпрю. Завършва художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има магистърска степен по изобразително изкуство от университет „Ататюрк“ в Ерзурум. Докторант в университета „Гази” в Анкара. В момента работи като преподавател по изобразително изкуство в университета в Адъяман. Участвала е в десетки общи и самостоятелни изложби и конкурси в Турция, България и Флоренция– градът на ренесанса. Спечелила е награда от конкурса за съвременни художници на Акбанк в Истанбул през 2019 година. Тази година преподава уроци по програмата на Европейския съюз „Еразмус“ в художествения факултет към Великотърновския университет.

Изложбата ще продължи до края на месец септември.

Гюнер ШЮКРИ, служител в Общинска администрация Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0