Селските кметове в Ардинско започват подготовка на изборните помещения

Селските кметове в Ардинско започват подготовка на изборните помещения

Подготовката за предстоящите парламентарни избори на 4 април, които ще се проведат по време на пандемия, бе основната тема, обсъдена по

Подготовката за предстоящите парламентарни избори на 4 април, които ще се проведат по време на пандемия, бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в салона на градското читалище при спазване на противоепидемичните мерки. Събитието бе уважено от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Секретарят на общината инж. Мехмед Алиев постави задачи на кметовете и кметските наместници за оглед и подготовка на изборните помещения. Той подчерта, че е започнало ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии на територията на общината, ангажирани с провеждането на парламентарните избори, които са заявили желание за ваксинация. Тя се извършва в МБАЛ-Ардино. Заявилите желание са 38 души.

По време на срещата, кметът на общината инж. Изет Шабан информира за възможностите за реализацията на проект „Атрактивен туризъм за културното наследство на Ардино“, който се очаква да бъде  с комбинирано финансиране.

 „С реализацията на проекта ще осигурим консервационно – реставрационна намеса, както и популяризиране и развитие на културното наследство в региона. Имаме огромен потенциал и трябва да дадем тласък за развитието на туризма, за да привлечем инвеститори“, заяви инж. Изет Шабан.

На следващо място, кметът информира присъстващите, че е в процедура по прехвърляне на собствеността на терените и сградите на закритото поделение, което се намира в центъра на града.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0