Селските кметове в Ардино: Безводие, положението е тежко!

Селските кметове в Ардино: Безводие, положението е тежко!

Проблемът с безводието по населените места бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на кмета на Арди

Проблемът с безводието по населените места бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на кмета на Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в салона на градското читалище. Събитието бе уважено и от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.
Кметовете и кметските наместници споделиха, че водата от местните източници драстично е намаляло във всички населени места и проблемът се задълбочава.
По думите на кмета на Млечино Гюлистан Садула, положението „наистина е много тежко“. „Нивото на водосборниците, които са разположен в ливадите над село Кроячево, намаля осезаемо през топлите месеци“, посочи Садула. Той предложи на ръководството на общината в ливадите да се направят проучвателни сондажи за наличие на питейна вода.
Кметът на общината инж. Изет Шабан заяви, че това лято се е оказало по-безводно от миналото и не е валяло дъжд от няколко месеца. „Направихме немалко, но трябва да работим още по-активно и съвместно, за да решим завинаги проблема с водоснабдяването във всички населени места“, заяви кметът инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че каквото е заложено и планирано в капиталовите разходи за тази година ще бъде изпълнено.
По време на кметската среща, експертът от общинската служба „Земеделие“ Атанас Чочев, запозна селските управници със започналото преброяване на земеделските производители на територията на общината. Той помоли за съдействие на анкетьорите, които ще посетят съответните населени места.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: