СДВР: Над 60 задържани, 100 бомбички, 100 пострадали полицаи

СДВР: Над 60 задържани, 100 бомбички, 100 пострадали полицаи

Над 60 са задържаните лица при големия протест на 2 септември в столицата. Хвърлените бомбички са над 100. Само в сутринта са пост

Над 60 са задържаните лица при големия протест на 2 септември в столицата. Хвърлените бомбички са над 100. Само в сутринта са пострадали над 100 полицаи.
Това обяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов в нощта срещу 3 септември.
„Това което беше днес беше дълъг маратон от масови безредици. В града бяха организирани протестни действия. За съжаление дойдоха много хора, чиято единствена цел беше да провокира напрежения, сбивания, нахлувания в сградата на институциите. Бяхме подложени на изпитание да търпим около нас да падат ранени полицаи. Има хора с порезни рани, обгазени, с изгаряния по лицето, обобщи комисар Златанов.
По думите му протестиращи използвали чукове, метални палки и други забранени предмети.
„Имаше няколко вида бомби. Едните бяха сигнални ракети. Имаше пиратки. Най-опасни бяха самоделните взривни устройства. Самоделното устройство е хвърлено в колата, след като протестиращ е счупил едно от стъклата. Опорочи се мирния протест. Използваха че има мирно протестиращи граждани да се вклинят сред тях. Част от бомбите, бутилките и камъните бяха хвърляни от задните редици и попадаха в първите редици на протестиращите. Има една граница, която беше премината от тези, които използваха брутална и грозна агресия спрямо полицаите“, подчерта комисар Златанов.
Според него агресивните лица били няколкостотин.
Блокадата на „Орлов мост“ е премахната към 3 часа тази сутрин.
На снимките: Част от задържаните протестиращи около полунощ.
Кадри, заснети с дрон.
Снимки: bTV
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0