Сграда 4 в 1 в Звездел – кметство, поща, здравна служба и полиция

Сграда 4 в 1 в Звездел – кметство, поща, здравна служба и полиция

Община Момчилград стартира ремонтни дейности за предоставяне на всички административни услуги в една сграда за по-лесен достъп на жител

Община Момчилград стартира ремонтни дейности за предоставяне на всички административни услуги в една сграда за по-лесен достъп на жителите на село Звездел и околните населени места, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация. След завършването на дейностите обществената постройка в Звездел ще бъде напълно обновена. През 2020 година това беше направено в частта от сградата, в която се помещават лекарския и стоматологичния кабинети. Извършваните сега дейности включват ремонт на покривната конструкция, подмяна на старата дограма, саниране на фасадата и пребоядисване. По този начин освен административни ще се предоставят също социални и здравни услуги за улеснение на жителите. В сградата ще се помещават също полицейският инспектор за района и местната пощенска станция. Проектът се финансира изцяло със средства от общинския бюджет. От услугите на институциите в обновената постройка ще се възползват жителите на 10 села – Звездел, Джелепско, Пазарци, Ауста, Конче, Седефче, Синделци, Карамфил, Чайка и Кременец, където живеят над 1 000 души.

Амбицията на екипа на кмета на Момчилград Илкнур Кязим е по-важните обществени сгради на територията на общината да бъдат поетапно обновени. Това вече се случи в 2 от населените места, центрове на микрорайони. В село Равен беше ремонтирано кметството, а в село Нановица – здравната служба.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0