Сгодени за властта на пейка пред саниран блок и маската за 1 000 000 лева

Сгодени за властта на пейка пред саниран блок и маската за 1 000 000 лева

Ако служебното правителство иска наистина прозрачност, то нека първо да възстанови субсидията на „Хоризонт“   Сутреш


Ако служебното правителство иска наистина прозрачност, то нека първо да възстанови субсидията на „Хоризонт“

 

Сутрешните блокове на т.нар. „водещи национални телевизии“. Едни и същи лица, по списък и програма. „Сгодени за властта“ пропагандатори на господарски идеологии. Омръзнали до опротивяване. Блокове като раздумка на клюкарки на пейка пред санирана кооперация. Възхвала на свършеното и оплюване на инакомислещите. Дори с характерната злоба за последните, пренесена в бесен порядък в студиата. Лелката професор с липсващите компетенции станала злобна, съскаща заради отиващите си пари, констатира известен психиатър.

Удобни гости, удобни позиции, които да дообясняват поредната опорка на господарите.

Медии на дъното.

Наказани и в пандемията. На изпроводяк правителството намали бюджетите на първостепенните разпоредители на бюджетни средства заради необходимостта от финансиране на допълнителни разходи на Министерството на здравеопазването в борбата с пандемията. Намалението пък засегна и трите обществени медии – Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция. БНТ и БТА, които са толкова безлични и угодни на властта, обаче получиха съответно 20 млн. и 2,75 млн. лева за покриване на целеви нужди. БНР пък се оказа губещо в пандемията и орязаха свободното радио с милион лева.

Защо? Защото „Хоризонт“ е на върха по обществено доверие. Защото там теми табу няма, защото се канят всякакви гости с всякакви позиции, дори с риск да „обидят“ силните на деня. И това не се хареса на последните. Туриха им пандемична маска на мълчанието „хайде без пари да ви видим“.

И да, ако служебното правителство иска наистина прозрачност, то нека първо да възстанови субсидията. Защото страхът от свободното слово е най-силно заложено в тоталитарните държави. Пък в „блоковете“ нека продължават с годениците на властта. В един момент ще се зачудят що така с толкова много пари, пък нищо не се получава. Като втръснеш с клюкарките от пейките пред санирания блок, тъй се получава. Особено в държава с фасадна демокрация.

 

P.S. Бившият премиер Борисов отряза парите на свободната медия, но отдавна показа и на удобните, че в „навеждането“ са ударили дъното и затова предпочита Фейсбук

 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0