Свързване на шампионското село със света… (видео)

Свързване на шампионското село със света… (видео)

На пълни обороти се работи по изграждането на моста, който ще свърже родното село на легендарния Наим Сюлейманоглу с цивилизацията.

На пълни обороти се работи по изграждането на моста, който ще свърже родното село на легендарния Наим Сюлейманоглу с цивилизацията. Тежка техника действа на участъка, където ще бъдат положени основите, споделиха за 24rodopi.com жители на Птичар.
Припомняме, че официалната първа копка бе направена на 24 април от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.
Съоръжението ще осигури пряк достъп на Птичар с международния път Кърджали – ГКПП „Маказа“.
„Реализирането на този значим проект е особено важен за жителите на Птичар. Искам да припомня, че той беше изготвен и одобрен с усилията на предишните кметове на Община Момчилград, като през цялото време имахме подкрепата на Парламентарната група на ДПС“, заяви тогава Илкнур Кязим.
По проект цялата отсечка, свързваща Птичар с международния път, трябва да бъде с дължина 350 метра. 156 метра от нея са мостовото съоръжение. То ще бъде изградено от стоманобетон и ще има 6 отвора, по 26 метра всеки. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, а от двете му страни ще има тротоари по 0,75 метра. Предвидено е и осветление.
Видео: Мохамед Хабил

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0