Свещеноиконом Николай Величков: Частица от Светия и Животворящ Кръст Христов ще пристигне в Кърджали

Свещеноиконом Николай Величков: Частица от Светия и Животворящ Кръст Христов ще пристигне в Кърджали

Частица от Светия и Животворящ Кръст Христов ще пристигне в град Кърджали, оповести Свещеноиконом Николай Величков. Скъпи приятели,

Частица от Светия и Животворящ Кръст Христов ще пристигне в град Кърджали, оповести Свещеноиконом Николай Величков.
Скъпи приятели, на 12 септември 2020г. (събота) в навечерието на празника Кръстовден от 11.00 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще извърши водосвет и освещаване на новоизградените постройки на средновековен манастир „Свети Йоан Предтеча”.
За жителите и гостите на града митрополит Николай ще донесе дългоочаквана светиня – частица от кръста, на който доброволно се издигна Иисус Христос и понесе страдания заради нашето спасение, кръста, оръдие на Христовата победа над греха и смъртта.
Митрополит Николай ще благослови и началото на учебната година по православно християнско вероучение на децата от неделното училище. Със силата на Светия и Животворящ Кръст, с Божието наставление и закрила децата да започнат тъй дългоочакваните занимания и да израснат в богомъдрие и благочестие.
Скъпи гости, приятели и родители, заповядайте заедно да съпреживеем този исторически за Кърджали и страната ни момент“, информира свещеноиконом Николай Величков.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0