СБУ награди заслужили синдикалисти от областта

СБУ награди заслужили синдикалисти от областта

В навечерието на 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската кн


В навечерието на 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, председателят на Областния координационен съвет на Синдиката на българските учители /СБУ/ към Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ Нели Арнаудова награди заслужили синдикалисти от областта и ръководители на учебни заведения.

Сред официалните гости на церемонията в комплекс „Маказа“ бяха зам.-кметът на Община Момчилград Гюлюзар Исмаил, председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева, Милен Милинов – експерт, синдикални и икономически дейности и други.

В приветствието си зам.-кметът на Община Момчилград Гюлюзар Исмаил поздрави синдикалистите със светлия празник. Тя пожела те „да излъчат повече оптимизъм и енергия, за да постигнат онези „светли бъднини“ завещани от светите братя Кирил и Методий и техните ученици“.

Председателят на регионалната структура на КНСБ Иванка Караколева и Нели Арнаудова, председател на ОбКС на СБУ – Кърджали в изказванията си изразиха благодарност за доброто социално партньорство и постигнатите резултати от призьорите. Те поздравиха присъстващите и всички членове на СБУ с 30-годишнината от учредяването на синдиката.

Годишнините олицетворяват силата и мъдростта на българското учителство, неговата решителност, непримиримост и отдаденост. Те са доказателство за възможностите на синдикалните принципи и влияние за демократичното съзряване на нашето общество, подчертаха двамата председатели.

През тези години СБУ се съгради, укрепна и превърна в най-голямата и авторитетна синдикална организация на учителите в страната, допълниха те.

Председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева припомни поздравителните слова на Председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева за юбилея, че всичко постигнато е резултат на общите им усилия, сплотеност, воля и увереност, професионализъм и отдаденост на каузата синдикализъм.

Исмет Исмаил

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0